Paprikás csirke rizsfőzővel
A receptben szándékosan nem használok olajat, a rizsfőzőben a hagyma szépen megpirul nélküle is. Ha mégis szeretnél, használj két kanállal. A húst azért kell ilyen vékonyra vágni, hogy a szokásosnál némileg alacsonyabb hőmérséklet ellenére alaposan megfőjön.
- 2 nagyobb csirkemell félcentis csíkokra vágva
- 1 nagyobb hagyma apró kockára vágva
- 3 dl húsleves (vagy víz)
- 3 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 3 dl tejföl
- opcionális: 200 g kockára vágott gomba
Tedd a rizsfőzőbe a belső edényt, a kapcsolót nyomd le „Cook” állapotba. Tedd bele a hagymát és óvetosan kevergesd, amíg üvegessé válik. Add hozzá a paprikát, sót, borsot és a csirkét. Öntsd rá a húslevest, zárd rá a fedőt. Amikor a kapcsoló felengedett, keverd el benne a tejfölt. Zárd le ismét, hagyd átmelegedni. 10 perc múlva tálalhatod.
Ha sűrűn szereted, a tejfölbe tegyél két kanál lisztet vagy keményítőt, amit egy kevés hideg vízben előzőleg elkevertél. Forró rizzsel tálald.